Prev Next

 

 xalvatzis1       kafekouti banner2

 

 

ΣΥΡΙΖΑ: Εκδήλωση για την Υγεία με τον πρώην Υπουργό Ανδρέα Ξανθό
Αρθρα | Πολιτική PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την City Voice Team   

xanthos agrinio

Ας βάλουμε τέλος στην νεοφιλελεύθερη «μετάλλαξη» του Δημόσιου Συστήματος Υγείας

Αυτό πολύ απλά σημαίνει ολική επαναφορά στο προ ΕΣΥ καθεστώς στην Υγεία, σε ένα ανεξέλεγκτο και ασύδοτο σύστημα που ευνοεί μόνο όσους μπορούν να πληρώσουν και αφήνει χωρίς αξιοπρεπή φροντίδα τους οικονομικά αδύναμους, τους ανασφάλιστους, τις ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού.

Προειδοποιούμε το Υπουργείο Υγείας και την Κυβέρνηση ότι αυτή η κοινωνική οπισθοδρόμηση δεν θα περάσει και ότι θα βρει απέναντί της όχι μόνο τις προοδευτικές πολιτικές δυνάμεις της χώρας αλλά και τους ανθρώπους της δημόσιας περίθαλψης, τα σωματεία των γιατρών και των λοιπών εργαζομένων, τους ασθενείς και τις τοπικές κοινωνίες.

Οι Συμπράξεις Δημόσιου Ιδιωτικού τομέα (ΣΔΙΤ) που προωθεί το Υπουργείο Υγείας ως «πανάκεια» σε όλα τα «δεινά» της περίθαλψης, δεν στοχεύουν στην ενδυνάμωση του ΕΣΥ και στην ποιοτικότερη φροντίδα των πολιτών .αλλά εντάσσονται σε ένα ευρύτερο πολιτικό σχέδιο αλλαγής νομικού χαρακτήρα των δημόσιων νοσοκομείων για να διευκολυνθεί η διείσδυση ασφαλιστικών εταιρειών σ΄ αυτά και η «επιθετική ιδιωτικοποίηση» της δημόσιας περίθαλψης. Μέσω της εκχώρησης των «φιλέτων» του ΕΣΥ στην ιδιωτική αγορά, επιχειρείται η ριζική ανατροπή αυτού που γνωρίσαμε ως δημόσιο Σύστημα Υγείας μετά την ίδρυση και ανάπτυξη του ΕΣΥ τη δεκαετία του ’80.

Η Δημόσια Υγεία είναι πρωτίστως πολιτικό και όχι τεχνοκρατικό ζήτημα. Για να έχουν αποτέλεσμα οι δράσεις πρόληψης πρέπει να εντάσσονται σε ένα συνολικό σχέδιο καθολικής και ισότιμης κάλυψης των αναγκών υγείας των πολιτών, μέσα από συνεχή ενδυνάμωση του ΕΣΥ, την ανάπτυξη της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας. το θεσμό του οικογενειακού γιατρού και τη φροντίδα σε επίπεδο κοινότητας, σχολικού και εργασιακού περιβάλλοντος, αθλητικών χώρων.

Για τον ΣΥΡΙΖΑ ή Δημόσια υγεία έχει στον «πυρήνα» της την καθολικότητα και την ισότητα, ενσωματώνει ένα δημοκρατικό και προοδευτικό πρόταγμα που οδηγεί στη μείωση των κοινωνικών και υγειονομικών ανισοτήτων και στο στόχο «Υγεία για όλους» του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας. Ακριβώς γι΄ αυτό ,οι πολιτικές Δημόσιας Υγείας είναι μη συμβατές με το νεοφιλελεύθερο σχέδιο της ΝΔ για την Υγεία και το Κοινωνικό Κράτος.

Σε κάθε περίπτωση ο ΣΥΡΙΖΑ θα αντιμετωπίσει με ευθύνη και σοβαρότητα και όχι με ανεύθυνη δημαγωγία, όπως έκανε συστηματικά η ΝΔ όταν ήταν αντιπολίτευση στα θέματα Δημόσιας Υγείας. Γιατί πιστεύουμε ότι σήμερα ή ενίσχυση της Δημόσιας Υγείας απαιτεί συγκροτημένες διατομεακές πολιτικές και ριζικές παρεμβάσεις.

Η ΝΕ ΑΙΤΩΛ/ΝΙΑΣ του ΣΥΡΙΖΑ σας καλεί την Τρίτη 18/02/2020 στις 18,00 στην συνεδριακή αίθουσα του Εμπορικού Επιμελητηρίου Αιτωλ/νίας στην Εκδήλωση με θέμα: ''Προοδευτικό Μέτωπο για την υπεράσπιση της Δημόσιας Περίθαλψης''

Ομιλητές θα είναι ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην Υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός και ο πρώην αναπληρωτής γραμματέας του υπουργείου Υγείας Σταμάτης Βαρδαρός.

 

η δικη σου γνωμη

Όλη η επικαιρότητα στο palo.gr


 

Copyright © 2011 Agrinio cityvoice. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.