Prev Next

 

 xalvatzis1       kafekouti banner2

 

 

Plan B ΥΠΕΣ για την 3Κ/2018 -Τι ετοιμάζει
Αρθρα | Ελλάδα PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την City Voice Team on Παρασκευή, 16 Νοεμβρίου 2018 11:12   

ypes01

Εναλλακτική λύση για δήμους που θα αντιμετωπίσουν πρόβλημα στον τομέα της καθαριότητας σε περίπτωση που το ΑΣΕΠ καθυστερήσει την ανακοίνωση των οριστικών πινάκων της προκήρυξης 3Κ/2018 πέραν της 30ης Νοεμβρίου ετοιμάζει σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της aftodioikisi.gr, το υπουργείο Εσωτερικών.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες στην πλατεία Κλαυθμώνος έχουν έτοιμες δίμηνες συμβάσεις εξπρές για δήμους που δεν μπορούν να λειτουργήσουν χωρίς τους συμβασιούχους, όπως, για παράδειγμα, ο Πειραιάς.

Το σχέδιο του υπουργείου υπαινίχθηκε κατά τη διάρκεια χθεσινής συνέντευξης Τύπου για τον «Φιλόδημο» ο υπουργός Εσωτερικών Αλέξης Χαρίτσης, ο οποίος παρότι επανέλαβε τα όσα είπε και στη συνέντευξή του στην aftodioikisi.gr («Όλα τα στελέχη του ΑΣΕΠ δουλεύουν πάνω σε αυτήν και νομίζω ότι πολύ σύντομα θα έχουμε τους οριστικούς πίνακες εντός των χρονοδιαγραμμάτων που έχουν τεθεί»), πρόσθεσε με νόημα: «Σε κάθε περίπτωση εμείς είμαστε σε επικοινωνία με εκείνους τους Δήμους που αντιμετωπίζουν το ζήτημα της λήξης των συμβάσεων ορισμένου χρόνου στον τομέα ειδικά της καθαριότητας βεβαίως, που είναι και ο πιο κρίσιμος, μέσα στον επόμενο μήνα και περιμένουμε τα αποτελέσματα από τους οριστικούς πίνακες του ΑΣΕΠ. Για οποιαδήποτε χρονική διαφορά υπάρξει μεταξύ λήξης συμβάσεων και ανάρτησης οριστικών πινάκων θα καλύψουμε αυτό το πρόβλημα σε συνεργασία με τους Δήμους. Ελπίζουμε ότι δεν θα χρειαστεί, αλλά σε περίπτωση που χρειαστεί θα είμαστε προετοιμασμένοι για να το καλύψουμε με επέκταση των συμβάσεων, ή με κάποιες νέες μικρές συμπληρωματικές συμβάσεις έτσι ώστε να μην υπάρξουν στους Δήμους αυτούς προβλήματα και κενά ως προς το προσωπικό για την κάλυψη ειδικά των αναγκών σε καθαριότητα. Δεν είναι πολλοί οι Δήμοι, είναι όμως κάποιοι Δήμοι οι οποίοι έχουν όντως σοβαρό ζήτημα το οποίο πρέπει να αντιμετωπιστεί. Γι’ αυτό πιέζουμε και εμείς να οριστικοποιηθούν οι πίνακες του ΑΣΕΠ το συντομότερο δυνατό. Αλλά σας λέω είμαστε σε επαφή με αυτούς τους Δήμους έτσι ώστε εφόσον υπάρξει το οποιοδήποτε χρονικό κενό να το καλύψουμε για να μην υπάρχει πρόβλημα», κατέληξε ο κ. Χαρίτσης.

Αναλυτικά η τοποθέτηση του υπουργού Εσωτερικών για το θέμα της 3Κ/2018

Σε ό,τι αφορά την 3Κ. Κοιτάξτε, μία από τις πρώτες μου ενέργειες στο Υπουργείο Εσωτερικών ήταν μια συνεργασία και αναλυτική συζήτηση με τον Πρόεδρο και τα στελέχη του ΑΣΕΠ. Νομίζω ότι είναι απολύτως σαφές σε όλους και στο ΑΣΕΠ ότι η 3Κ αποτελεί κεντρική προτεραιότητα, τη βασικότερη θα έλεγα αυτή τη στιγμή προτεραιότητα συνολικά από τις προκηρύξεις που βρίσκονται σε εξέλιξη.


Βεβαίως από τη μεριά του ΑΣΕΠ τέθηκε το θέμα – και ευλόγως θα έλεγα ότι με την πολιτική που ακολουθεί πλέον η Κυβέρνηση, πολύ ορθή κατά τη γνώμη μας για προκηρύξεις προσλήψεων προσωπικού και κάλυψη αναγκών στον ευρύτερο δημόσιο τομέα – ότι ο φόρτος ο οποίος έχει συσσωρευτεί στο Ανώτατο Συμβούλιο Επιλογής Προσωπικού είναι πολύ αυξημένος. Παρ’ όλα αυτά όμως και όπως έχω πληροφορηθεί και τις τελευταίες ημέρες και από το Υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης και την Υπουργό την κα Ξενογιαννακοπούλου που έχει την εποπτεία και του ΑΣΕΠ έχει εντατικοποιηθεί η δουλειά ειδικά για την 3Κ.

Όλα τα στελέχη του ΑΣΕΠ δουλεύουν πάνω σε αυτήν και νομίζω ότι πολύ σύντομα θα έχουμε τους οριστικούς πίνακες εντός των χρονοδιαγραμμάτων που έχουν τεθεί. Σε κάθε περίπτωση εμείς είμαστε σε επικοινωνία με εκείνους τους Δήμους που αντιμετωπίζουν το ζήτημα της λήξης των συμβάσεων ορισμένου χρόνου στον τομέα ειδικά της καθαριότητας βεβαίως, που είναι και ο πιο κρίσιμος, μέσα στον επόμενο μήνα και περιμένουμε τα αποτελέσματα από τους οριστικούς πίνακες του ΑΣΕΠ. Για οποιαδήποτε χρονική διαφορά υπάρξει μεταξύ λήξης συμβάσεων και ανάρτησης οριστικών πινάκων θα καλύψουμε αυτό το πρόβλημα σε συνεργασία με τους Δήμους. Ελπίζουμε ότι δεν θα χρειαστεί, αλλά σε περίπτωση που χρειαστεί θα είμαστε προετοιμασμένοι για να το καλύψουμε με επέκταση των συμβάσεων, ή με κάποιες νέες μικρές συμπληρωματικές συμβάσεις έτσι ώστε να μην υπάρξουν στους Δήμους αυτούς προβλήματα και κενά ως προς το προσωπικό για την κάλυψη ειδικά των αναγκών σε καθαριότητα.

Δεν είναι πολλοί οι Δήμοι, είναι όμως κάποιοι Δήμοι οι οποίοι έχουν όντως σοβαρό ζήτημα το οποίο πρέπει να αντιμετωπιστεί. Γι’ αυτό πιέζουμε και εμείς να οριστικοποιηθούν οι πίνακες του ΑΣΕΠ το συντομότερο δυνατό. Αλλά σας λέω είμαστε σε επαφή με αυτούς τους Δήμους έτσι ώστε εφόσον υπάρξει το οποιοδήποτε χρονικό κενό να το καλύψουμε για να μην υπάρχει πρόβλημα.

aftodioikisi.gr

 

η δικη σου γνωμη

Όλη η επικαιρότητα στο palo.gr


 

like us on facebook

Copyright © 2011 Agrinio cityvoice. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.