xalvatzis1       kafekouti banner2

Κουρουμπλής-Παπαδημούλης: Οι ευρωεκλογές της 26ης Μαΐου οι σημαντικότερες στην ιστορία της ΕΕ
Αρθρα | Πολιτική PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την City Voice Team on Σάββατο, 23 Μαρτίου 2019 09:51   

n-0

Στην Αιτωλοακαρνανία περιοδεύουν οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Π. Κουρουμπλής και Δ. Παπαδημούλης.

 

Στο Παπαστράτειο Μέγαρο Αγρινίου χθες απόγευμα οι Π. Κουρουμπλής και Δ. Παπαδημούλης ήταν ομιλητές σε κεντρική πολιτική εκδήλωση ενόψει των ευρωεκλογών του Μαΐου.

Χαιρετισμό απηύθυναν η βουλευτής Μαρία Τριανταφύλλου, ο υποψήφιος Δήμαρχος Σταύρος Καμμένος ενώ ανεγνώστη και χαιρετισμός του αντιπροέδρου της Βουλής και βουλευτή Αιτωλ/νίας Γιώργου Βαρεμένου, ο οποίος εκπροσωπεί την Βουλή των Ελλήνων σε αποστολή στο εξωτερικό.

Ο υποψήφιος Δήμαρχος Αγρινίου με την παράταξη «Ανεξάρτητη Ενωτική Πρωτοβουλία» κ. Σταύρος Καμμένος στον χαιρετισμό του εξέφρασε την πίστη του για εκλογική νίκη στις δημοτικές εκλογές και ευχαρίστησε "όλους όσους με επέλεξαν να είμαι ο πρώτος ανάμεσα σε ίσους για την κατάκτηση και την ανατροπή στον Δήμο Αγρινίου. Πιστεύω ότι έχουμε τα στελέχη και μπορούμε να τα καταφέρουμε".

Πρώτος μίλησε ο κ.Κουρουμπλής ο οποίος μεταξύ άλλων ανέφερε πως «ακόμα και οι συντηρητικοί πολίτες κατανοούν ότι δεν είναι η Ευρώπη που οραματίστηκαν οι προπάτορες και οι ιδρυτές της. Είναι μια Ευρώπη που αποκλίνει συνεχώς στη διεύρυνση των κοινωνικών και οικονομικών ανισοτήτων. Άρα λοιπόν πρέπει να χτιστεί μια νέα Ευρώπη».

n-02

«Βρισκόμαστε μπροστά από 4 κρίσιμες και διαφορετικές πολιτικές αναμετρήσεις, στην αυτοδιοίκηση 1ου και 2ου βαθμού τις ευρωεκλογές και τις βουλευτικές εκλογές, με τις ευρωεκλογές να αποκτούν ένα ιδιαίτερο χαρακτηριστικό καθώς και ο ΣΥΡΙΖΑ και η Νέα Δημοκρατία, θεωρούν πως θα είναι το πρόκριμα για τις βουλευτικές εκλογές» ανέφερε ο Παναγιώτης Κουρουμπλής, ο οποίος σημείωσε πως όλοι θα πρέπει να εργαστούν για μια Ευρώπη αλληλεγγύης, που θα μπορεί να υποστηρίξει το κοινωνικό κράτος».

Έπειτα τον λόγο πήρε ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κ. Δημήτρης Παπαδημούλης, ο οποίος χαρακτήρισε τις ευρωεκλογές της 26ης Μαΐου ως τις «πιο σημαντικές στην ιστορία της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

«Βασική προτεραιότητα, για κάθε δημοκράτη, όπου και αν ανήκει, είναι να ενισχυθούν οι πολιτικές για τα ανθρώπινα δικαιώματα σε όλα τα επίπεδα», είπε ο κ. Παπαδημούλης, ενώ υπογράμμισε την αύξηση των κοινωνικών, των εισοδηματικών, και των περιφερειακών ανισοτήτων στην Ευρώπη.

n-03

«Οι πολιτικές μονομερούς λιτότητας που έχουν εφαρμοστεί και κυριαρχήσει μέχρι τώρα, η σφιχτή έως αρνητική στάση της Κομισιόν και πολλών ευρωπαϊκών ηγεσιών στο θέμα της ενίσχυσης των πολιτικών συνοχής, των δημόσιων επενδύσεων, η απορρύθμιση της αγοράς εργασίας, είναι όλα αυτά ζητήματα που προκαλούν συνέπειες αρνητικές και κοστίζουν στη ζωή των πολλών, των μεσαίων και των πιο αδύναμων κοινωνικών στρωμάτων. Είναι αποτέλεσμα της δογματικής εμμονής σε νεοφιλελεύθερες επιλογές από τις συντηρητικές πολιτικές ηγεσίες, που δυστυχώς πλειοψηφούν και στην ΕΕ και στην Ευρωζώνη», είπε ο κ. Παπαδημούλης και συνέχισε:

«Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, ως αποτέλεσμα αυτών των πολιτικών, έχουν ενισχυθεί τα ακροδεξιά και εθνολαϊκιστικά κόμματα, που στόχο έχουν τη βαθύτερη αποδυνάμωση των κοινωνικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων, την καλλιέργεια του φόβου και του μίσους προς τον «άλλο», τον ξένο, τον μετανάστη, τον διαφορετικό, τον αδύναμο. Η ΕΕ κινδυνεύει σε διάλυση αν αυτές οι πολιτικές δυνάμεις της ακροδεξιάς, σε συνδυασμό με το νεοφιλελευθερισμό, συνεχίσουν να ενισχύονται.

n-04

Οι συντηρητικές και οπισθοδρομικές αντιλήψεις έχουν κάνει πολύ κακό, διαβρώνοντας και την ελληνική κοινωνία, και τις ευρωπαϊκές κοινωνίες. Ας επιλέξουμε, λοιπόν, ως πολίτες εκείνες τις πολιτικές, εκείνες τις δυνάμεις, που θέλουν να υπερασπίσουμε τη δημοκρατία, να φύγουμε μπροστά, σεβόμενοι τα ανθρώπινα δικαιώματα, να μην γυρίσουμε προς τα πίσω. Να μη γυρίσουμε σε ένα εφιαλτικό παρελθόν, που το έζησε και το πλήρωσε ακριβά η Ευρώπη μόλις πριν από μερικές δεκαετίες», κατέληξε ο αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου.

DSC 0129

n-06

n-08

n-09

n-10

n-11

n 12

n 3

n 14

 

 

η δικη σου γνωμη

Όλη η επικαιρότητα στο palo.gr


 

Copyright © 2011 Agrinio cityvoice. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.