xalvatzis1       kafekouti banner2

Ο Εσπερινός του Αγίου Χριστοφόρου στο Αγρίνιο(ΦΩΤΟ)
Αρθρα | Τοπικά PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την City Voice Team on Τετάρτη, 09 Μαίου 2018 09:56   

0aag11

Μητροπολίτης Μάνης Χρυσόστομος: «Ο Χριστός να είναι το κέντρο της ζωής μας»!

Με την ακολουθία του πανηγυρικού αρχιερατικού Εσπερινού άρχισαν, χθες το απόγευμα στο Αγρίνιο, οι λατρευτικές εκδηλώσεις προς τιμήν του πολιούχου της πόλεως αγίου μεγαλομάρτυρος Χριστοφόρου.
Την φετινή πανήγυρη λαμπρύνουν με την παρουσία τους, προσκεκλημένοι του Σεβ/του Ποιμενάρχου μας κ. Κοσμά, οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Καστορίας κ. Σεραφείμ, Κεφαλληνίας κ. Δημήτριος και Μάνης κ. Χρυσόστομος, ο οποίος χοροστάτησε και κήρυξε τον θείο λόγο κατά τον Εσπερινό που τελέσθηκε στον περικαλλή Ιερό Ναό του Αγίου Χριστοφόρου.

0aag12

Ο Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμάς, καλοσωρίζοντας και παρουσιάζοντας στους πιστούς τους αγίους Αρχιερείς, εξέφρασε τη χαρά του και τις ευχαριστίες του για την παρουσία τους στην εορτή του Πολιούχου Αγρινίου.
Ο Σεβασμιώτατος κ. Κοσμάς, τόνισε πως «ο Άγιος Χριστοφόρος αγαπά και προστατεύει τους κατοίκους του Αγρινίου, αλλά και οι Αγρινιώτες ευλαβούνται, σέβονται και τιμούν τον πολιούχο τους Άγιο Χριστοφόρο, προς τιμήν του οποίου έχουν ανεγείρει δύο Ναούς. Τον παλαιό και ιστορικό Ναό που βρίσκεται στο δασύλλιο της πόλεως και τον μεγαλοπρεπή νέο Ναό, το οποίο ανήγειρε η ανύστακτη φροντίδα του αειμνήστου αγιασμένου Γέροντος αρχιμανδρίτου Απόστολου Φαφούτη».
Τέλος, επεσήμανε ότι «σήμερα και αύριο, που η πόλη του Αγρινίου και όλη η Μητρόπολή μας χαίρει και πανηγυρίζει, είναι ανάγκη να διδαχθούμε όλοι από το αγιασμένο και μαρτυρικό παράδειγμα του Αγίου Χριστοφόρου για να αναζωπυρώσουμε τον πνευματικό μας αγώνα».

0ag12

Ο Μητροπολίτης Μάνης κ. Χρυσόστομος, κατά το κήρυγμά του, αφού ευχαρίστησε τον Ποιμενάρχη μας κ. Κοσμά για την πρόσκληση να συμμετάσχει στις εορτές του πολιούχου της πόλεως του Αγρινίου, αναφέρθηκε στην ευλάβεια και την χριστιανική παράδοση που υπάρχει στο Αγρίνιο και σε ολόκληρη την Αιτωλοακαρνανία. «Είναι ολοφάνερος, είπε, ο σεβασμός προς τον Άγιο Χριστοφόρο, γεγονός που φαίνεται από την αθρόα συμμετοχή των ανθρώπων στην ακολουθία του Εσπερινού». Χαρακτήρισε μάλιστα την περιοχή της Αιτωλοακαρνανίας «παπαδομάνα», έχοντας αναδείξει και προσφέρει στην Εκκλησία του Χριστού πολλούς και καλούς ιερείς, μοναχούς και μοναχές.
Ο Σεβασμιώτατος κ. Χρυσόστομος, αναφέρθηκε «στο όνομα του Αγίου Χριστοφόρου που το πρώτο συνθετικό του μας παραπέμπει στο όνομα του Χριστού». Αναλύοντας το όνομα του Αγίου, ανέπτυξε με σαφήνεια και συντομία βασικές αρχές της πίστεώς μας στο πρόσωπο του Χριστού, δηλαδή της Χριστολογίας η οποία συνδέεται άρρηκτα με την Εκκλησιολογία, καθότι ο Χριστός δεν χωρίζεται από την Εκκλησία Του.
«Ο Χριστός είναι όλη η Χριστολογία και είναι όλη η Εκκλησιολογία, γιατί ο Χριστός μας μιλάει για την Εκκλησία και η Εκκλησία μιλά για το Χριστό. Αυτός είναι η κεφαλή της Εκκλησίας, η Άμπελος η αληθινή και εμείς τα κλίματα. Όταν μιλάμε για τον Χριστό, μιλάμε για την Εκκλησία και εν τέλει καταλήγουμε να μιλάμε για την σωτηρία του ανθρώπου» τόνισε ο Σεβασμιώτατος.

0ag13

Προτρέποντας τους πιστούς να έχουν ως κέντρο της ζωής τους τον Χριστό, τόνισε: «Δεν αρκεί απλώς να μιλάμε για τον Χριστό ή απλώς να κατέχουμε γενικές θεωρητικές γνώσεις περί του Χριστού και της Εκκλησίας. Είναι ανάγκη να αποτελεί το πρόσωπο του Χριστού το βίωμα και το κέντρο της ζωής των πιστών χριστιανών. Είναι ανάγκη να μένουμε ενωμένοι με την Εκκλησία της οποίας να αποτελούμε ζωντανά μέλη, γιατί η Εκκλησία είναι αυτή που μας αγιάζει, μας ποιμαίνει από το πιο μικρό νήπιο μέχρι τον πιο ηλικιωμένο άνθρωπο, χωρίς διακρίσεις».
Ολοκληρώνοντας το κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος κ. Χρυσόστομος, επεσήμανε ότι «όταν οι πιστοί χριστιανοί παραμένουμε κοντά στην Εκκλησία και είμαστε ενωμένοι με τον Χριστό, όταν έχουμε Εκείνον στη ζωή μας, δεν χρειάζεται να ανησυχούμε και να απελπιζόμαστε για τίποτα, διότι όλα τα επίγεια και κοσμικά πράγματα που είναι κατά της πίστεως έρχονται και παρέρχονται. Σύνθημά μας να είναι: ο Χριστός κέντρο της ζωής μας. Να έχουμε μια ζωή με κέντρο το Χριστό, όπως έπραξε ο Άγιος Χριστοφόρος».

0ag14

0ag15

0ag16

0ag17

 

 

η δικη σου γνωμη

Όλη η επικαιρότητα στο palo.gr


 

Copyright © 2011 Agrinio cityvoice. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.